تاهی لند

نقد کره، نقد و بررسی سریال ها

تاهی لند

نقد کره، نقد و بررسی سریال ها

دانلود زیرنویس های تیم ترجمه نقد کره
نقد و بررسی سریالهای تایلندی
نقد و بررسی سریالهای تایوانی
نقد و بررسی سریالهای چینی
نقد و بررسی سریالهای ژاپنی
این وبلاگ زیرمجموعۀ وبلاگ نقد کره بوده آدرس اصلی سایت
http://kdramers.rozblog.com

طبقه بندی موضوعی

چهارشنبه, ۱۲ آذر ۱۳۹۹، ۰۱:۱۲ ق.ظ

۱

 

عنوان فارسی : بازی احساسات | بازی عشق

 

عنوان انگلیسی : Game of Love | Game Affection
عنوان تایلندی : เกมเสน่หา | Game Sanaeha

 

 

ژانر: عاشقانه/ درام
  تعداد قسمت ها : ۱۴
تاریخ پخش : ۲۵ ژوئن ۲۰۱۸
تولیدکننده : Da Hathairat
کارگردان : Chudapha Chanthakhet
مؤلف : Aritaa Kanyamass
نویسنده : Buay Nuntawan
محصول کشور : تایلند

 

زبان : تایلندی

 


"به نام خداوندی که در این نزدیکیست "

سلام من شقایق هستم و میخوام اولین نقدم رو با یک سریال عالی تایلندی در ژانر عشق در مقابل نفرت شروع کنم. نمیتونم اسم انتقامی روش بزارم اما این چالشی که چطور نفرت آروم آروم به یه عشق عمیق تبدیل میشه، میتونه  برای علاقه مندان به ژانر انتقامی هم جذاب. "بازی عشق"، تصویری از جدال بین عشق و نفرته و مارو یاد ضرب المثل "از محبت خار ها گل می شود" میندازه و از اون جایی که بر خلاف بیشتر سریال های تایلندی خبری از صحنه ها و اکشن های هندی وار نیست به دوستداران سریال های کره ای هم پیشنهاد میکنم این عاشقانه ی زیبارو از دست ندن.

خلاصه

"ناک" دختر و نوه یکی یکدونه ی خانوده ثروتمنده "موان"  به خاطر محبت و توجه زیادی که از اطرافیانش گرفته؛ به یک دخترخود خواه و لوس تبدیل شده و طاقت هیچگونه نا ملایمتی و مخالفتی رو نداره. حالا اون بعد از دوازده سال تحصیل در خارج از کشور ، با شوق و ذوق روز سالگرد ازدواج مادر (وی) و پدرش (وات) به تایلند برمیگرده تا خانواده دوست داشنیش رو غافلگیر کنه اما با برگه ی طلاق اون ها مواجه میشه و خبر ازدواج  دوباره ی پدرش با دختر جوانی به اسم کای، تمام ذوق بازگشت به دوران خوش گذشته رو در دلش کور میکنه. ناک به هیچ عنوان نمیخواد این شکست رو بپذیره و از هیچ تلاشی  برای بیرون انداختن "کای" از زندگی پدرش چشم پوشی نیمکنه. از طرفی "نای" که از بچگی تو خونه ی خانواده ی موان بزرگ شده و به چشم ناک چیزی جز یک پسر بچه ی یتیم غاصب نیست، حالا به مردی مستقل و موفق تبدیل شده که قصد دخالت تو نقشه های به ظاهر هوشمندانه ی ناک رو داره و نفرت اون رو دو چندان می کنه، اما وی و وات که میدونن نای تنها فردیه که میتونه دختر سرکششون رو رام کنه از نای می خوان تا دوباره با اونها زندگی کنه و ناک مخالفتش رو با آزار و اذیت نای نشون میده و نهایتاً جنگی آغاز میشه، جنگی نرم و زیرکانه بین عشق و نفرت.

این یه خلاصه ی کوتاهی بود که خودم نوشتم چون تو سایت هایی که سریال رو برای دانلود گذاشتن خلاصشون به نظرم زیاد جالب نیست و آدم رو از اصل موضوع گمراه میکنه، امیدوارم برای دوستانی که نمی خوان قبل از دیدن سریال نقد کامل رو بخونن این خلاصه مفید باشه. اول بگم که کاپلش خیلی خیلی به هم میان و دوستداشتنی هستن. اگر دنبال یه مرد سوپرمن، عاشق و غیرتی هستین که مو لای درز کاراش نمیره و یه دختر تخس و پرو و حسود که خیلی هم دوست داشتنیه، به عنوان کسی که تجربه ی زیادی تو فیلم و سریال داره به شدت دیدنش رو بهتون پیشنهاد میکنم.

نقد اصلی:

روند عاشقانه ی داستان کاملا منطقی و زیبا جلو میره و بینندرو با خودش همراه می کنه. من خودم از اون دسته آدماییم که اگر شخصیت های فرعی داستان هی در حال صحبت و کش دادن داستان باشن زود خسته میشم و میزنم جلو تا به جاهای اصلی فیلم برسم اما یک ثانیه از این سریال رو از دست ندادم. داستان اصلی حول عشق نای به ناک میگرده و کلا هر اتفاق مهمی که در طی سریال میفته اگر ریشه یابی کنید میرسین به این که چقدر این پسر عاشق ناک هست.

 از این گل پسرمون هرچی بگم کم گفتم، یه پارچه آقا. یه مرد خود ساخته و محکم که تو دنیای کارش حرف اول رو میزنه و تک تک کارا و حرف هاش منطقی و حساب شدن اونقدر که یه موقع هایی از این همه تدبیر شگفت زدتون میکنه. تو زندگیش از نقطه ی صفر شروع کرده و حالا با تلاش های زیادش یه شخصیت برجسته شده و با برگشتن ناک به تایلند تمام هم و غمش این دخترک سرتقه.عشقی که از بچگی تو وجود نای بوده، باعث شده همیشه مراقب دختر کوچولوش باشه (حتی دورادور) اما هیچوقت به خودش اجازه نداده از خط قرمز ها عبور کنه یا ناک رو حق خودش بدونه و همونطور که تو طول سریال هم زیاد از زبون نای میشنوید، اون حد و حدود خودش رو به خوبی میشناسه.

ناک یه دختر تخس و مغرور و شره که به خاطر توجه زیاد اطرافیانش حسابی لوس شده و برای رسیدن به خواسته هاش که اصلا هم مهم نیست درست باشن یا غلط، اراده ی فولادین داره و دست به هرکاری میزنه. ناک عاشق خانواده ی سه نفرشونه و وقتی میبینه این خانواده  داره از هم میپاشه  عزم خودش رو جزم میکنه تا هرطوری شده کای نامزد پدرش و نای بنده خدا که این وسط کاره ای هم نیست رو نابود کنه. ( کلا از نظر ناک هر بلایی نازل شه حتی اگه اون سر دنیا زمین دهن باز کنه هم زیر سر نای زبون بستس) دلیل این نفرت هم برمیگرده به دوران بچگیشون، چرا که فکر میکنه با اومدن نای به خونشون توجه خانواده و داشته هاش رو با اون تقسیم کرده و نای داره حق اون رو میخوره، به خصوص که بعد از بازگشتش به تایلند متوجه میشه نای، نایب رئیس شرکت پدرش شده.

 

اما زیر پوسته ی سرد و مغرور این دختر شر ما، یه دختر بچه ی مهربون و احساساتی منتظر نشسته تا از طرف کسایی که دوستشون داره ذره ای محبت دریافت کنه. همین براس شاد بودنش کافیه. مهم نیست ظاهرش چقدر خشن و بی احساس به نظر بیاد، اون بنده ی محبت خانوادشه. این وسط یه مادر بزرگ مادری هم داریم که مقصر اصلی رفتار های بچگانه ی ناکه و سعی داره این دختر رو مثل خودش خودخواه و زبون نفهم بار بیاره( به شخصه اصلا از این زن خوشم نیومد، حتی تا آخرین لحظه ی سریال هم نتونستم درکش کنم یا بدی هایی که در حق نای کردو توجیه کنم. خیلیییی گوشت تلخه) نقش این زن فقط شست و شودادن مغز ناک و گند زدن به رابطه ی این دو تا مرغ عشق گوگولی ماست. حالا دلیلش چیه؟  میگم براتون: مادر نای، دختر خونده ی مادر بزرگ بوده و از بچگی اونو مثل دختر خودش بزرگ کرده بوده و دوستش داشته اما وقتی عاشق بابای نای میشه مامان بزرگ مخالفت میکنه، به همین خاطر مامان نای از خونه فرار میکنه و وقتی نای رو حامله میشه باباهه ترکشون میکنه و اون هم بعد از چند سال از فقر زیاد، نای رو میاره خونه ی مادر بزرگ ول میکنه میره. حالا از نظر مادر بزرگ،  نای یه پسر ح-ر-و-م ز-ا-د-ه ی نحسه که اومده زندگی خانوادش رو خراب کنه و هیچ جوره دلش با گل پسر مظلوم ما صاف نمیشه.

 

از طرفی  کای که قراره زن وات (پدر ناک) بشه، دختری به ظاهر پول دوست و منفعت طلبیه که قربانی جاه طلبی مادرش شده تا با مردی که از خودش خیلی بزرگ تره به خاطر پول و جایگاه ازدواج کنه.( البته به نظر من فقط مامانش مقصر نبود و ذات خودش هم خرابه اما بعدا خواستن بگن که خبط کرده حالا آدم خوبی شده. من که به هیچ وجه دلم براش نسوخت) حالا موضوع فقط این نیست و معلوم میشه که کای و نای همدیگرو از دوران دانشگاه میشناختن و دوست بودن (تو سریال کای با زبون خودش اعتراف میکنه که چقدر کنه بوده و نای رو مجبور کرده دوستش داشته باشه) و حتی نای از کای خواستگاری هم کرده بوده ( بس که این پسر جنتلمن و مسئولیت پذیره) ولی کای که چشمش به پول وات خورده، جواب رد میده و ناک رو ول میکنه در صورتی که نمیدونسته وات همون مردیه که نای رو از بچگی بزرگ کرده. حالا بعد از چند سال نای دیگه اون پسر دانشجو و بی پول نیست، یه شغل خوب داره با در آمد بالا و به خاطر تلاش های زیادش شماره یک شغل خودشه و کای با دیدنش فیلش یاد هندستون میکنه اما اینجاست که میگن توبه ی گرگ مرگه.

 

حالا که دارم از نقش های تو مخی فیلم صحبت میکنم جا داره یادی کنیم از یکی از منفور ترین ها "پنی" که میشه دختر کارگر خونه (خاله فای) یا یه جورایی دایه ی ناک که از بچگی مراقب ناک بوده. پنی اول عقده بوده بعد دست و پا در آورده، کلاً تمام هدفش تو زندگی اینه که به ناک و خانوادش ضربه بزنه. چرا؟ چون به نظرش مامانش ناک رواز اون بیشتر دوست داره و چون دختر کارگر خونه بوده همه به دیده ی تحقیر نگاش میکنن (که البته این دید به خاطر رفتارای زشتشه نه کارگر بودنش) اما حالا مدل شده و از اون خونه رفته. شخصیت این دختر به شدت منفوره به طوری که یه موقع هایی از حرص نفسم بند میومد. شما چیزی به اسم شرم و حیا تو وجود این آدم نمیبینید، برای پول هر کاری میکنه و کلاً از اخلاقیات بویی نبرده.

شخصیت های دیگه ای هم تو فیلم هستن که توضیح دادنشون ممکنه متن رو زیادی طولانی کنه و از حوصله ی شما خارج باشه اما لازمه کمی هم از مادر و پدر ناک بگم براتون. وات یه مرد پر تلاش و به قول زن سابقش (وی) منسوخ شدست که تو دهه پنجاه سالگی تازه عشق واقعی زندگیش رو پیدا کرده و می خواد باهاش ازدواج کنه اما از طرفی نمی تونه دل دخترعزیز تر از جونش رو هم بشکنه . مرد بدی نیست و خوش قلبه. تنها اشتباهش اینه که عاشق یه دختر بیخود شده و به زنش خیانت کرده، البته وی با این مسئله مشکلی نداره چرا که به گفته ی خودشون اون ها سال ها پیش طلاق عاطفی گرفته بودن و فقط به خاطر دخترشون با هم زندگی میکردن. 

 

وی هم یه زن به ظاهر خوش گذرون و علی بی غم میاد اما با شناختش متوجه میشین یک قلب بزرگ تو سینش داره. حواسش به تمام دورو وریاش هست، فرقی نمیکنه اون آدم دخترش باشه یا شوهر سابقش یا حتی دوست دختر شوهرش، اگر لازم باشه برای همه دل میسوزونه و رابطه ی خیلی نزدیک و صمیمی با نای داره، حتی شاید نزدیک تر از یک مادر  به پسرش.

http://s9.picofile.com/file/8354778492/Game_Sanaeha_Nai_Nok.jpg

 

لحظه های شیرین این سریال خیلی بیشتر از لحظه های تلخشه  و خیلی حرف برای گفتن داره. اینکه عشق چه نقش مهمی تو زندگی داره و چقدر باید برای داشتنش، به خصوص حفظ کردنش از خود گذشتگی کرد، اینکه عشق واقعی خوش حالی طرف مقابله نه ارضا خواسته ها و خود خواهی خودمون. همینطور در مورد عشق بین والدین و فرزند صحنه های تاثیر گذاری رو نشونمون میده. از اینکه کینه و حسادت آدم ها چقدر میتونه مخرب و جبران ناپذیر باشه و اعتماد کورکورانه چقدر میتونه بهمون ضربه بزنه.

http://s8.picofile.com/file/8354779650/Game_Sanaeha_Review_Kiss_300x200.png

نکات مثبت:

یکی از نکته های مثبت سریال به نظرم اینه که از همون اول خبری از نگاهای عاشقانه ی تابلو و ننر بازی دختر و پسر داستان نیست، (البته این سلیقه ی منه) حتی نای با اون همه عشقی که به ناک داره اصلا از این پسرای آویزون و دم دستی به حساب نمیاد.درواقع به طور مخفیانه همیشه در حال حمایت و مراقبت از ناکه و نه تنها عشقش رو خیلی واضح تحمیل نمیکنه، بلکه گاهی خیلی بامزه و زیرکانه یه حالی هم از ناک میگیره که جیگرتون حال میاد.( بعضی اوقات ناک خیلی این طفل معصوم رو اذیت میکنه و میره رو مخ واسه همین میگم). شاید فکر کنید خیلی دارم طرف پسرمونو میگیرم اما با دیدنش متوجه میشین چقدر این پسر گناهیه و از در و دیوار براش میاد. یعنی مثال بارز آش نخورده و دهن سوخته اما هیچوقت خم به ابرو نمیاره و اونقدر باهوش و زیرکه که از تمام موقعیت های سخت به خصوص فتنه های ناک، پلی درست میکنه برای رسیدن به اهدافش و آروم آروم ناک رو عاشق خودش می کنه، این روند انقدر آروم و پر حوصله اس که مطمئنم شما هم به این همه صبر و تحمل آفرین میگید. 

یه نقطه اشتراکی که این سریال با ژانر های انتقامی داره، عشق ممنوعه ای هست که یک چالش جذاب برای بیننده ایجاد میکنه، یه عاشقانه ی پر فراز و نشیب که هیچوقت نمیتونید بگید "خوب دیگه الان به هم رسیدن"  اینکه حتی ازدواجشون هم به اسم یک بازی شروع میشه ،اگر ناک عاشق بشه، نای میبره و برای همیشه با هم زندگی میکنن و آگر ناک ببازه باید از زندگی نای بره بیرون و تمام حق و حقوق نای رو بهش برگردونه.

نکته ی دیگه ای که شاید برای بعضی ها جذاب باشه این که معمولا تو سریال های این سبکی پسر داستان به عشقش اعتراف نمیکنه و تا آخر دختر رو دق میده اما اینجا برعکس و ما شاهد غرور و لج بازی بیش از حد دختر شیرینمونیم( که دیگه آخراش دلمونو میزنه  و می خوایم خفش کنیم )

و یه نکته ی خیلی خیلی مهم از نظر خودم، به هم اومدن بیش از حد زوج سریاله. بعضی از فیلم و سریالایی که میبینیم با اینکه شاید موضوع جالبی هم داشته باشن اما شخصیت اصلی ها بهم نمیان و من خودم دراپ میکنم، اما این دو تا از نظرم عالین!!!

 

نکات منفی:

خدا شاهده فکر نکنید واسه اینکه عاشق این سریالم اینو میگما اما واقعاً هرچی فکر میکنم نکته ی بدی به ذهنم نمیاد، شاید یکم بازی ضعیف نقش مکمل مرد "وس" که تو سریال روزگار شاهزاده نقش اول بود اذیتم کرد (دقیقا اون سریالم به خاطر بازی ضعیف این پسره دراپ کردم) اما دوستانی که دیدن اگر نکته ای به ذهنشون اومد حتماً تو نظرات بگن که بقیه هم استفاده کنن.

 

سکانس برتر: (اسپویل)

انتخواب خیلی خیلی سختیه. اونقدر لحظه های قشنگ و تاثیر گزار داره که نمیدونم کدوم رو تو اولویت قرار بدم .

 

 مثلا یکی از سکانس های ناراحت کنندش سکانسی که "بچگی های نای رو نشون میده که چطورالتماس مادرش رو میکنه تا تنهاش نزاره و اون کتکش میزنه و میگه از اولم نمیخواستمت و میره" خیلی ناراحت کنندس و بد تر از اون جمله ی " حتی مادرتم تورو نخواست" که بارها از زبون ناک و مادر بزرگ میشنوه و داغ اون لحظه ی تلخ براش تازه میشه.

برای سکانش عاشقانه که اصلا نمیتونم یکی مثال بزنم برای همین به ترتیب چندتارو میگم

 

_ناک به خاطر ازدواج پدرش با کای ناراحته و با نای تو ماشین نشسته اما انقدر غده که حاضر نیست جلوی نای گریه کنه. یه بارون شدید شروع میشه و نای که خوب اخلاق ناک رو میشناسه بهش میگه "خیلی موقع ها به خصوص وقتی بچه بودم وقتی احساس ناراحتی و تنهایی میکردم میرفتم زیر بارون گریه میکردم، اینطوری نه کسی اشکام رو میدید و نه صدای گریم رو میشنید" و از ماشین پیاده میشه تا ناک بدون خجالت گریه کنه. لحظه ای که زیر بارون خیس شده و داره با ناراحتی سر پایین افتاده ی ناک رو نگاه میکنه که داره اشک میریزه و نمیتونه براش کاری بکنه خیلی صحنه ی احساسی ایه، اینکه نمیتونه ناک رو در آ-غ-و-ش بگیره تا دلداری بده و از پشت شیشه بدون اینکه ناک متوجه بشه دستش رو نوازشگونه روی موهای ناک میکشه.

​​

_ناک و نای تو بخش انبار کارخونن و ناک جلوی یک کوه از کارتن مقوایی و کتاب قدیمی نشسته و سرش رو با نوستالژی های بچگیش گرم کرده، نای اونور داره با کارگر ها صحبت میکنه و هر از چند گاهی هم به ناک نگاه میکنه تا مراقبش باشه، در همین حین کوه مقوا ها میریزه پایین. نای با وحشت میدوِ اون سمت و بلند ناک رو صدا میزنه و تند تند کارتن هارو میزنه کنار تا پیداش کنه. اون نگرانی و ترسی که تو صداشِ و تلاشی که برای پیدا کردنش میکنه خیلی زیباست و اون لحظه ای که کارگرا بهش میفهمونن ناک پشت سرش صحیح و سالم وایستاده، چنان به سمتش میره و در آ-غ-و-ش-ش میکشه که خود ناک هم تحت تاثیر قرار میگیره.

​​

_ووتا( یه پسر عیاشِ که میخواد با ناک ازدواج کنه تا از ورشکسته شدن شرکتش جلوگیری کنه) پیش خانواده ی ناک رفته تا از فیلمی که تو بیهوشی ناک گرفته استفاده کنه و با ناک ازدواج کنه. (البته اتفاق بزرگی هم نیفتاده تو فیلم. فقط فیلم پخش شده تو اینترنت) همون لحظه نای و ناک میرسن و حرفای ووتا رو که میگه" مسئولیت غلطی که کردمو به گردن میگیرم" میشنون. نای از ناک می پرسه می خوای با ووتا ازدواج کنی؟ ناک میگه نه. نای بدون معطلی میره جلوی همه و میگه که مرد توی فیلم منم پس خودم مسئولیت ناک رو به عهده میگیرم ( مرد توی فیلم صورتش معلوم نیست)، ناک برای اینکه نقشه لو نره مجبور میشه بزنه زیر گوش نای تا مادربزرگ بهشون شک نکنه، مادر بزرگ اما... چنان کتکی میزنه این پسر رو که دل آدم کباب میشه، (بیچاره نای مظلومم) حرف هایی میشنوه که دردشون از کشیده ها و سر شکستش هم بیشتره. به نظرم این سکانس به خوبی میزان عشقی که نای نسبت به ناک داره رو نشون میده. ( من که ضعف کردم اینجای فیلم)

و دردناک ترین سکانس فیلم لحظه ایه که ناک از رو لجاجت به نای میگه که من از اولم نمیخواستم از تو حامله بشم و این بچرو نمیخوامو به دنیا نمی آرمش، اینجا همون لحظه ایه که نای بالاخره میشکنه. ناک دقیقا دست میزاره رو بزرگ ترین نقطه ضعف نای و حرف هایی رو میزنه که روزی که مادرش ترکش کرد بهش زد. نای حس میکنه بچش هم میشه یکی شبیه به خودش، بچه ای که بی گناه پس زده میشه اونم از طرف مادری که به دنیا آوردتش و با بغض میگه: تو نمیفهمی بچه ای که میشنوه مادرش اونو نمیخواد چه احساسی داره، خیلی دردناکه، بدترین حسه، باعث میشه که اون دیگه زندگی تو این دنیارو نخواد، کسی مثل تو که عالم و آدم عاشقشن، هیچوقت اینو نمیفهمه.

شخصیت پردازی:

به نظرم همه چیز به جا بود و میشد تک تک شخصیت هارو لمس کرد، به خصوص شخصیت ناک که در ذهن من به عنوان جنتلمن ترین مرد، تو سریال های اخیری که دیدم حک شد.

موسیقی:

یه آهنگ روی تیتراژ سریال هست که بیشتر از ریتمش شعرش زیباست و خیلی با موضوع سریال همخونی داره، موسیقی متنش هم نسبت به سریال های تایلندی خوب و به جاس.

گریم و لباس:

به نظرم از باقی سریال تایلندی هایی که دیده بودم خیلی خوش لباس تر بودن و گریمشونم تو ذوق نمیزد( به جز لنز انداختنشون که کلاً با سلیقه ی من جور نیست)

فضا سازی:

فضای فیلم بیشتر مدرن بود و بازم خیلی شبیه به سریال های تایلندی نبود.

در کل من خیلی راضی بودم و دستشون درد نکنه دل مارو شاد کردن، دست دوستان مترجم هم خیلی خیلی درد نکنه خیلی زحمت کشیدن تا ما بتونیم این سریال زیبارو ببینیم.

امتیاز "بازی احساسات" تو مای دراما 8.5 هست و من هم نمره ی 9 رو بهش میدم

نکته: عکس هایی که گذاشتم صرفاً مربوط به اون سکانس هایی که توضیح دادم نیست. خیلی سعی کردم عکس های مرتبط پیدا کنم اما کیفیت پایینی داشتن متاسفانه.

امیدوارم اونطور که باید تونسته باشم با این نقد کمکتون کنم و باز هم میگم که دیدن این سریال رو به شدت پیشنهاد میکنم.

 

 

پایدار باشید.

نظرات  (۱)

اصلا نقد خوبی نبود . من کاملا به پنی و کای حق میدمو منفور شخصیت فقط و فقط ناک بود

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی